mandag 19. oktober 2009

KrFU Hardingar på vitjing



LM i helga vart samtalt opp og i mente. Det er stor semje i KrFU Hardanger om at KrFU sentralt har lita forståing for korleis veljarmassen i heilskap ser på verda.

For så høyt elsket...

6 kommentarer:

Roger Drange sa...

No er det jo lite som er vedteke. Det er ikkje ein gong opna for diskusjon (må ha 2/3 fleirtal neste LM også), noko som eg ser på som viktig for ein demokratisk organisasjon.

Anonym sa...

Om denne semja er berettiga får vera opp til andre å vurdera, eg berre konstaterte at ho eksisterer:).

Dersom me opnar for diskusjon av bekjennelsesparagrafen er det som å opna for diskusjon om me skal selja sjela og røtene våre for å vinna veljarar. Då kan ein like gjerne leggja seg sjølv ned, for uten røter og sjel er KrF det ikkje bruk for KrF i Norsk politikk, då ein like gjerne melde seg til andre parti si teneste med det same. Eg vart ikkje med i eit vanleg parti, men eit parti som våga å skilje seg ut og kalle ein spade for ein spade.
Det eg synast vart mest skræmande med LM var at det var så tabu a kalla ein spade for ein spade og at alle skulle vera så til de grader poltisk korrekte, då misser me både ideologien og det unge engasjementet...

http://www.dagenmagazinet.no/Meninger/Leder/tabid/250/Default.aspx?articleView=true&ModuleId=63470

Roger Drange sa...

http://rdrange.blogspot.com/2009/10/ein-ny-veg-eller-berre-oppussing.html

Marit Bye Vassli sa...

Virkelig bekymringsverdig! Selv om det vil ta totalt fire år å fjerne bekjennelsesparagrafen, er dette ikke det rette tidspunktet for KrFU å utfordre (KrF)velgerene på denne måten. KrF gjorde i år et rekorddårlig valg, og jeg ser på det som en stor sjanse å ta. Ser både fram til og gruer meg til neste års, forhåpentlivis større og mer gjennomtenkte, debatt!

Lene sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lene sa...

Bekjennelsesparagrafen er ikkje det eg kan mest om. Men eg trur KrF(U) både kan vinna og tapa på å innføra dette. Dei kan vinna nye velgara, samtidig som de blir eit meir "moderne" parti, men tapa ein viktig del av K i KrF(U), og velgara. Derfor syns eg dette er ein vanskeleg sak, som også jeg ser både fram til og gruer meg til skal bli debattert.